Archieffoto van koffers ter illustratie.
Ozgur Guvenc

Overblijfselen van twee kinderen gevonden in koffers die verkocht werden op veiling in Nieuw-Zeeland

De menselijke resten in twee koffers die verkocht zijn op een veiling in de Nieuw-Zeelandse stad Auckland, zijn afkomstig van twee kinderen tussen 5 en 10 jaar oud. Ze konden nog niet geïdentificeerd worden. De koffers maakten deel uit van een inboedel die door een nietsvermoedende familie op een veiling werd gekocht. Ze ontdekten thuis dat er menselijke resten in de koffers zaten. 

De resten van de kinderen lagen wellicht al een aantal jaren in twee even grote koffers. "De manier waarop de ontdekking werd gedaan, maakt het onderzoek erg complex", zegt de politie. 

De familie die de inboedel en dus ook de koffers kocht, wordt niet verdacht. "Ze is ondersteboven van de ontdekking en vraagt om haar privacy te respecteren."

De politie bekijkt nu alle voorwerpen van de inboedel om zo eventueel de slachtoffers te kunnen identificeren. De inboedel lag al een tijdje opgeslagen in een magazijn, voordat hij geveild werd. De politie heeft die opslagplaats grondig onderzocht. Er loopt ook een DNA-onderzoek. 

"Velen onder ons (bij de politie) zijn ouders. We doen ons best om de slachtoffers te identificeren en om de personen die verantwoordelijk zijn voor de dood van deze kinderen ter verantwoording te roepen."

Meest gelezen