Politie Regio Turnhout waarschuwt eigenaars van Range Rovers na verschillende diefstallen in de Kempen

De Politie Regio Turnhout waarschuwt eigenaars van Range Rovers na verschillende diefstallen van zulke wagens in de Kempen. Er verdwenen er de voorbije weken in Itegem (Heist-op-den-Berg), Rijkevorsel en Vlimmeren (Beerse). Volgens de politie gaat het om een bende die over apparatuur beschikt om de auto's open te doen en te starten in hooguit enkele seconden of minuten.

"Het lijkt er hoe langer hoe meer op dat er in de Kempen een dievenbende actief is die het gemunt heeft op auto's van het merk Range Rover", schrijft Politie Regio Turnhout op haar Facebookpagina. Ze vermoeden dat na diefstallen de voorbije weken in Itegem (Heist-op-den-Berg) en Rijkevorsel en nu ook Vlimmeren in de nacht van dinsdag op woensdag. 

Volgens de politie zijn de verdachten minstens met twee en duurt de diefstal hooguit enkele seconden of minuten. "De dieven zijn in het bezit van apparatuur waarmee ze de auto makkelijk kunnen ontgrendelen. Niet veel later rijden ze met de auto weg", klinkt het. 

Je kan misschien met één of twee andere auto's, van jezelf of je buurman, de auto op de oprit insluiten

Politie Regio Turnhout

Daarom raadt de politie nu aan de auto's in slotvaste garages te zetten. Als dat niet lukt, geven ze nog een andere tip mee. "Dan kan je misschien met één of twee andere auto's van jezelf of je buurman de auto op de oprit insluiten. Zo kan je verhinderen dat dieven er mee aan de haal gaan."

Mark Pecqueur is docent en onderzoeker aan de Thomas More Hogeschool en geeft nog een andere tip: "Ga voor een stuurslot op je wagen. Dat zal de criminelen ontmoedigen want het valt niet te omzeilen met technische snufjes."

De politie voegt er nog aan toe dat het moeilijk is de auto's weer op te sporen, want ook het trackingsysteem wordt door de dieven onklaar gemaakt. Dat zou anders toelaten om via een app na te gaan waar de auto is en waar hij gereden heeft. 

Meest gelezen