Luk De Wilde

Sint-Niklaas wil horeca en winkels nieuw leven inblazen: "Boekenwinkel kan ook een wijntje aanbieden"

Sint-Niklaas heeft een plan klaar om de horeca en de winkels in de stad nieuw leven in te blazen. In Sint-Niklaas staan heel wat winkelpanden leeg en daar wil de stad iets aan doen. In de toekomst wil Sint-Niklaas de horeca en de winkels meer in elkaar laten overvloeien. "Denk aan een boekenwinkel die ook een wijntje aanbiedt", zegt schepen van Economie Ine Somers.

Een bloemenwinkel die een koffie aanbiedt of een boekenwinkel die ook wijn schenkt. Het moet ervoor zorgen dat er nieuw leven wordt geblazen in de winkels en de horeca in Sint-Niklaas. De stad kampt met veel leegstand en wil er op die manier iets aan doen.

"We willen dat de verschillende sectoren met elkaar verweven. Niet enkel de handel en de horeca , maar ook cultuur of toerisme samen met horeca", zegt schepen van Economie Ine Somers (Open Vld).

We moeten er geen doekjes omwinden, er is een gebrek aan horeca waar je 's avonds gezellig iets kan drinken

Ine Somers, schepen van Economie Sint-Niklaas

Want niet alleen de winkels, ook de stad heeft een nieuwe wind nodig. "We moeten er geen doekjes omwinden, we hebben een gebrek aan horeca waar je 's avonds nog iets kan eten of drinken. Het is toch de bedoeling dat je na je werk of na een culturele voorstelling nog gezellig iets kan drinken."

Meest gelezen