"Sportcontrainer" strijkt neer in Ekeren

De komende vijf jaar staat er een "sportcontrainer" in de Ekerse wijk Rozemaai. Dat is een omgebouwde zeecontainer, waarbij je onder meer aan fitness en krachttraining in de buitenlucht kan doen. "Het sportaanbod was hier beperkt dus we zijn er blij mee", zegt districtsschepen Annemie Plompen (N-VA).

De sportcontainer is een initiatief van de stad Antwerpen. Hij stond vorig jaar als proefproject een tijdje op Linkeroever. De komende vijf jaar staat hij aan het jeugdcentrum JES, aan het Ekerse Rozemaaipark.

"Het sportaanbod was hier beperkt dus we zijn er blij mee", zegt districtsschepen Annemie Plompen (N-VA).  "Sporten brengt mensen samen en is een goede uitlaatklep. Bovendien is sporten op het openbaar domein de laatste jaren belangrijker geworden.  De sportcontrainer is dan ook een mooi antwoord op de groeiende vraag vanuit de wijk voor meer sportmogelijkheden.”

Meest gelezen