Twee Gentse gokkantoren moeten dicht: "Liggen te dicht bij scholen"

In Gent moeten twee gokkantoren dicht. De burgemeester verlengt hun vergunning niet meer. "Na onderzoek is besloten dat de kantoren te dicht zijn bij scholen en andere plekken waar veel jongeren komen", zegt Gents burgemeester Mathias De Clercq.

Wettelijk gezien mogen nieuwe gokkantoren niet meer komen in de buurt waar veel jongeren samenkomen. Voor bestaande, die al een vergunning hebben, wordt zaak per zaak bekeken of de stad een vergunning verlengt. 

In twee kantoren in Gent heeft de burgemeester beslist om de bestaande vergunningen niet meer te verlengen. Het gaat om een wedkantoor in Einde Were en een kantoor in de Godshuizenlaan. "Na uitvoerig onderzoek is besloten dat deze kantoren zich te dicht bij scholen en andere plekken waar veel jongeren komen bevinden", zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). 

We willen maximaal mogelijke risico's en gevaren die gokken met zich meebrengt, vermijden

Mathias De Clercq (Open Vld), burgemeester Gent

"Ik vind het dan ook niet aangewezen om op die plekken nog langer wedkantoren toe te laten. Stad Gent zet actief in op de bestrijding van nadelige effecten van problematisch gokken en gokverslaving, dus willen we maximaal potentiële risico’s en gevaren vermijden, zeker voor jongeren.”

kasto80

Meest gelezen