Afwisselend verkeer over Dijlebrug in Rotselaar

In Rotselaar moet het verkeer vanaf de week van 22 augustus afwisselend over de Dijlebrug rijden. Het verkeer richting Rotselaar heeft altijd voorrang op het verkeer in de andere richting. Op de brug zelf mag je al een tijdje niet sneller rijden dan 30 km/uur. De maatregel volgt op de aanhoudende verzakking van de middenpijler van de brug, die in de Dijle staat.

Vanaf maandag 22 augustus mag je niet meer met twee kruisende wagens over de Dijlebrug in Rotselaar. Dat moet voorkomen dat de middelste pijler nog meer verzakt. Het verkeer richting Rotselaar heeft voorrang. 

Mensen moeten zich niet ongerust maken zegt Anton Decoster van Wegen en Verkeer: "Wij nemen geen risico, er is lokaal wat uitspoeling aan de onderkant, maar de brug zal niet instorten of zo. De brug blijft open, omdat de experts verzekeren dat ze nog voldoende stabiel is om er bussen, vrachtwagens en auto’s over te laten rijden. Door het verkeer op de brug alternerend te laten rijden, wordt de belasting van de brug bijkomend verlaagd. Net zoals de afgelopen jaren blijft ook continue monitoring belangrijk. De brug zal dan ook heel regelmatig opgemeten en geïnspecteerd worden."

De heropbouw van de brug staat sowieso gepland voor 2024.

Meest gelezen