AZ Damiaan

AZ Damiaan in Oostende informeert kinderen over behandelingen met eigen strips

Het AZ Damiaanziekenhuis in Oostende heeft eigen strips gemaakt om kinderen te informeren over de behandelingen. Lars en Lotje zijn de figuurtjes die alles makkelijk en vrolijk uitleggen, zodat de jonge patiënten minder schrik hebben. 

"Een behandeling kan een ingrijpende gebeurtenis zijn voor een kind", vertelt Kevin Mollet van het AZ Damiaan. "Zelfs ouders weten niet altijd goed wat er hun kinderen te wachten staat. Daarom hebben wij eigen strips gemaakt, informatiefiches als het ware, die zich in de leefwereld van de kinderen afspelen. Op die manier leggen Lars en Lotje uit wat er hen te wachten staat."

"Een scanner, echografie of EEG-onderzoek: dat kan heel onduidelijk klinken voor een kind", legt Mollet uit. "Lars en Lotje zeggen dan heel specifiek hoe een procedure verloopt en vooral dat de kinderen geen schrik moeten hebben voor wat er gaat gebeuren." 

Die strips zijn verdeeld over de afdelingen waar kinderen veel komen, zoals de pediatrie, spoeddienst of radiologie.

Een voorbeeld van zo'n strip.
AZ Damiaan

Meest gelezen