Christophe Vander Eecken

BeKOORt, nieuw festival voor koren in Leuven

Leuven krijgt voor het eerst een tweejaarlijks korenfestival. Veertig koren, meer dan duizend zangers en zeventien podia: dat zijn de ingrediënten van het gloednieuwe festival 'Leuven beKOORt'. Op zondag 18 september organiseert cultuurcentrum 30CC samen met Kooruwel het zangspektakel in de Leuvense benedenstad.

Leuven heeft er een gloednieuw festival bij. Op zondag 18 september vindt Leuven BeKoort plaats, de naam zegt het zelf: het is een festival voor 40 koren en duizend zangers, zegt woordvoerder Robrecht Penders. "Het gaat vooral om koren uit Leuven en omgeving, maar ook uit Wallonië, Frankrijk en Nederland. We laten die zingen op verschillende plaatsen, vooral in de benedenstad van Leuven. Het gaat om meer dan duizend zangers." Elk koor geeft twee concerten van 25 minuten.  Je  kan onder meer terecht in enkele verborgen parels als de Damiaancrypte in de Sint-Antoniuskapel, de tuinen van het Iers College en het woonzorgcentrum Dijlehof. Aan het eind van de namiddag brengen alle koren samen een optreden op de Velodroom. Bedoeling is om van het korenfestival een nieuwe tweejaarlijkse traditie te maken.

Meest gelezen