Facebookpagina Druivenfeesten Overijse

Druivenfeesten in Overijse gaan van start

Vandaag starten in Overijse de Druivenfeesten. En daarbij zullen ook de nieuwe druivenambassadeurs aangewezen worden. Huidig ambassadrice Phaedra Bovijn laat er geen twijfel over bestaan: "We hebben twee perfecte opvolgers gevonden."

Nog tot volgende week woensdag 24 augustus wordt er gefeest in Overijse. De Druivenfeesten staan al voor de 71ste keer helemaal in het teken van de  druif en gaan gepaard met optredens en activiteiten. 

De druivenfeesten zijn een evenement voor jong en oud
Phaedra Bovijn, druivenambassadrice

Huidig druivenambassadrice Phaedra Bovijn: "Het is een evenement waar heel wat leuke namen optreden. De Kreuners en De Mens, bijvoorbeeld, gaan er een fantastisch feest van maken. Het is een gebeurtenis voor jong en oud, met een markt en andere evenementen." 

Zo ging het er in 1964 aan toe tijdens de Druivenfeesten, een personeelslid van de toenmalige brt wordt Miss Druif:

Videospeler inladen...

Fakkel doorgeven

Elk jaar worden een druivenambassadeur en vice-ambassadeur uitgekozen. Dit jaar geven ambassadrices Phaedra Bovijn en Shauni Devos de fakkel door tijdens een feestelijke plechtigheid op de eerste dag van de feesten. "En dat zal dit jaar niet anders zijn", zegt ambassadrice Phaedra Bovijn: "We hebben twee perfecte opvolgers gevonden voor het druivenambassadeurschap." Wie als eerste wil kennis maken met de nieuwe druivenambassadeurs moet vanavond om 19u in het Begijnhof in Overijse zijn.  Op de website van de Druivenfeesten vind je meer informatie over alle activiteiten van de komend dagen. 

Meest gelezen