AFP or licensors

Geen incidenten bij nieuw onweer op Corsica, minister: "Kan me apocalyptische taferelen niet voorstellen "

Afgelopen nacht is er opnieuw een onweerszone over het Franse eiland Corsica getrokken. Dit keer waren er geen al te grote incidenten. De brandweer is maar vier keer moeten uitrukken, telkens voor kleine interventies. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin is op bezoek op Corsica en betuigt "alle steun en medeleven van de Staat". Gisteren kwamen er zes mensen om door het noodweer op het eiland.

Gisteravond werd opnieuw code oranje afgekondigd omdat er verwacht werd dat er een felle onweerszone over het eiland in de Middellandse Zee zou trekken. Uiteindelijk viel het onweer mee en was er geen sprake van al te grote incidenten. De brandweer moest slechts "voor vier kleine interventies" uitrukken. 

Intussen meldt Météo-France dat het op zee wel nog onstuimig kan zijn. Deze voormiddag worden er ook nieuwe onweersbuien verwacht, die plaatselijk zeer hevig kunnen zijn en die gepaard met bliksem en windstoten tot 80 kilometer per uur. Het ministerie van Binnenlandse Zaken roept inwoners via Twitter op om "waakzaam te blijven": "Kijk uit voor stijgend water en blijf je informeren."

Bekijk hier hoe men op Corsica de nacht en de ochtend na de storm beleefde:

Videospeler inladen...

Bezoek Darmanin

Intussen is de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin op bezoek in Sagone, een badplaats aan de westkust van Corsica. De minister heeft gisteravond bij zijn aankomst zijn steun betuigd aan de families en vrienden van de zes mensen die zijn omgekomen door het noodweer, onder wie een 13-jarig kind. 

"Ik wil tegen Corsica, in het bijzonder tegen de families van zij die dood of zwaargewond zijn geraakt, alle steun en medeleven van de staat betuigen." Darmanin bezocht gisteren ook een camping die enorme schade heeft geleden door het noodweer. "Terwijl ik kijk naar deze idyllische, vredige camping, kan ik me nauwelijks de apocalyptische taferelen voorstellen die zich hier hebben afgespeeld."

De Franse minister Gérald Darmanin heeft deze (grotendeels verwoeste) camping bezocht.
AFP or licensors

Bekijk hier het verslag van "Het journaal" over het noodweer van gisteren:

Videospeler inladen...

Meest gelezen