VRT archief

Vrouw opgepakt die poederbrieven aan de sociale huisvestingsmaatschappij en politie van Dendermonde bezorgde

De politie van Dendermonde heeft een jonge vrouw gearresteerd die de voorbije weken poederbrieven bezorgde bij de sociale huisvestingsmaatschappij De Volkswoningen en bij de lokale politie. Uit analyses bleek dat het poeder ongevaarlijk was. De vrouw werd opgespoord en legde bekentenissen af. Ze is ondertussen onder strenge voorwaarden weer vrijgelaten.

Begin augustus kreeg de sociale huisvestingsmaatschappij De Volkswoningen in Dendermonde een poederbrief bezorgd. Niet veel later volgden er nog twee. Afgelopen maandag en dinsdag kreeg ook de politie van Dendermonde twee poederbrieven binnen. Telkens ging dat gepaard met een evacuatie van alle personeel en een volledige ontplooiing van de politie en brandweer. "Uiteindelijk bleek het poeder onschadelijk te zijn", legt Patrick Feys van de politie van Dendermonde uit.

Het belangrijkste is dat Dendermondenaars geen schrik meer moeten hebben, gaat Feys verder. "De personen die in contact zijn geweest met die poederbrieven hebben een traumatische ervaring achter de rug. Helaas heeft de dader geen besef wat zoiets teweeg kan brengen bij een persoon."

Dinsdag werd de verdachte opgepakt. Gisteren werd ze voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft haar vrijgelaten onder strikte voorwaarden. "We hebben een berekening gemaakt van de werkuren en kostprijs van alle verschillende de hulpdiensten. En dat loopt al snel op", legt Feys uit. "Voor de vijf interventies komen we uit op een bedrag van 20.000 euro." Het is nog niet duidelijk of de verdachte die som zal moeten betalen.

Meest gelezen