Vaccinatiecentrum Lier start met het sturen van uitnodigingen voor 2e boosterprik

Het vaccinatiecentrum van Lier start vandaag met het sturen van uitnodigingen voor de tweede boosterprik. Net zoals de vorige keren is vaccinatie niet verplicht. Vaccineren zal opnieuw in het Herman Vanderpoortenstadion gebeuren. 

Wie in Lier, Duffel, Berlaar, Ranst of Nijlen woont, mag vanaf vandaag opnieuw een uitnodiging verwachten voor een coronavaccin. Het vaccinatiecentrum in Lier start met het sturen van de uitnodigingen voor de tweede boosterprik. Vaccinatie is ook nu niet verplicht. Wie een uitnodiging krijgt, kan een afspraak maken.

Het vaccineren zal opnieuw gebeuren in het Herman Vanderpoortenstadion. Daar kunnen ze tot 9.500 mensen per week inenten. 

Eerst 65-plussers, mensen met immuniteitsproblemen en zorgsector

"De overheid heeft gevraagd om op maximale capaciteit te starten voor zo'n 4 weken, om zoveel mogelijk mensen gevaccineerd te krijgen", zegt Gert-Jan Proosten, de centrumverantwoordelijke van de eerstelijnszone Pallieterland. "In de eerste groep zitten de 65-plussers, mensen met immuniteitsproblemen en mensen die in de zorg werken. Daarna worden ook mensen jonger dan 65 uitgenodigd. Wie jonger is dan 18 gaan we niet uitnodigen."

De vaccinatiecentra zouden uiterlijk op 12 september moeten starten met vaccineren, maar in Lier overwegen ze al op 5 september te beginnen. Tenminste, als de vaccins die aangepast zijn aan het omicronvirus dan beschikbaar zijn. Die vaccins moeten begin september eerst nog een goedkeuring krijgen van het Europees geneesmiddelenbureau.  

Meest gelezen