Twee "imbeciele" toeristen beboet die over het Canal Grande in Venetië surften

Het stadsbestuur van de Italiaanse stad Venetië heeft twee toeristen beboet nadat ze eerder deze week met elektrische surfboards over het Canal Grande waren gevaren. De burgemeester van de stad had eerder een etentje beloofd aan wie hen kon helpen identificeren. Intussen is het duo gevat.

Het zijn opmerkelijke beelden op het Canal Grande in het hartje van het historische centrum van Venetië. Tussen de bootjes vlammen twee toeristen voorbij op elektrisch surfboards. Burgemeester Luigi Brugnaro deelde een video van het duo en noemde ze "imbecielen". Hij beloofde een etentje aan wie de doorslaggevende tip kon geven over wie de twee waren.

Videospeler inladen...

Het duo is intussen gevat en kreeg een stevige boete: elk 1.500 euro. Tegelijk werden hun surfboards in beslag genomen. Volgens Brugnaro zouden die zowat 25.000 euro waard zijn. Of effectief iemand een etentje heeft gekregen, is niet duidelijk. De precieze identiteit of zelfs de nationaliteit van de toeristen is niet vrijgegeven. Hun consulaat zou wel op de hoogte worden gebracht.

Het lijkt een beetje overdreven, maar de Venetiaanse autoriteiten zetten de laatste jaren zwaar in op de aanpak van toeristen die zich misdragen. Wie in de kanalen zwemt, in bloot bovenlijf rondloopt of de duiven voedert, riskeert een (stevige) boete. Eerder riep Brugnaro op om een Schotse toerist 10 dagen in de cel te gooien nadat hij van een brug in een kanaal was gesprongen.

Die aanpak legt de burgemeester lokaal geen windeieren. Veel inwoners zijn de toeristische uitspattingen meer dan beu. De sociale mediagroep Venezia Non è Disneyland (red. Venetië is Disneyland niet) stelt dat al langer aan de kaak in de hoop toeristen te sensibiliseren. Voorlopig dus met wisselend succes.

Meest gelezen