Zakkenroller "het danserke" veroordeeld tot anderhalf jaar cel: "Geleerd op televisie"

Het danserke, de gauwdief die begin juni enkele mensen in Hasselt kon bestelen door hen tijdens een dansje te laten struikelen, is daar nu voor veroordeeld. Hij kreeg een celstraf van anderhalf jaar, waarvan de helft met uitstel. 

"Het danserke" beroofde begin juni verschillende feestvierders in horecazaken in Hasselt. Hij kreeg zijn bijnaam omwille van zijn werkwijze. hIj danste even met een andere feestvierder en liet die dan struikelen. En zo kon hij er vandoor gaan met zijn of haar portefeuille of smartphone. De man is nu veroordeeld tot anderhalf jaar cel, waarvan de helft met uitstel, én hij moet een boete betalen.

De zakkenroller van 25 jaar verblijft illegaal in Maasmechelen. "Ik deed het om te overleven", verklaarde hij op de rechtbank. "Ik had op televisie gezien hoe je zo'n diefstal kon plegen en probeerde het toen zelf." De man kon geïdentificeerd worden aan de hand van camerabeelden en getuigenissen van slachtoffers. 

De kompaan van "het danserke" kwam niet naar de rechtbank en is bij verstek veroordeeld tot 16 maanden cel. Een derde persoon, een dertiger uit Bilzen die de gestolen goederen doorverkocht, kreeg een celstraf van een half jaar. 

Meest gelezen