Opnieuw geschoten in Antwerpen, daders laten boodschap achter

In Antwerpen-Noord is er opnieuw een schietpartij geweest. Een huis in de Lange Beeldekensstraat, niet ver van het Stuivenbergziekenhuis, werd beschoten. De daders lieten ook een boodschap met graffiti achter op de garagepoort, waar onder meer het woord "dief" geschreven stond. Er vielen geen gewonden. 

Afgelopen nacht, rond 2u40, is er opnieuw een schietincident geweest in Antwerpen, deze keer in de Lange Beeldekensstraat. Een huis werd er beschoten. "Er is sprake van zeker 8 kogelinslagen", zegt Kristof Aerts van het Antwerps parket. "Er zijn inslagen in de garagepoort, de voordeur en een raam. Maar gelukkig is er niemand gewond geraakt. Er was niemand thuis op het moment van de feiten." 

De dader(s) liet(en) ook een boodschap achter op de garagepoort. In graffiti staat er "dede dief". Mogelijk bedoelden ze "dead dief" of "dode dief". Wie er achter de aanslag zit, is niet duidelijk. Van de dader(s) is voorlopig geen spoor. 

De Lange Beeldekensstraat was een tijd afgesloten voor het sporenonderzoek van het parket. Er is ook een onderzoeksrechter gevorderd. 

Het geweld in Antwerpen is al weken aan het oplaaien met bijna dagelijks incidenten. Mogelijk heeft het ook nu weer te maken met het drugsmilieu, maar dat wordt nog onderzocht.

BEKIJK - "Het geeft een onveilig gevoel": Mensen uit de buurt reageren na het zoveelste incident in Antwerpen

Videospeler inladen...

Meest gelezen