Tim Pauwels neemt afscheid als nieuwsombudsman bij VRT NWS: "Het was een hele eer"

Na zes jaar neemt Tim Pauwels afscheid als nieuwsombudsman bij VRT NWS. “Het was een hele eer, maar je mag niet te lang in die rol blijven”, verklaart hij. De komende tijd wordt intern naar een opvolger gezocht. Pauwels zelf neemt vanaf dit najaar een coördinerende rol binnen de nieuwsredactie voor zijn rekening. Intussen worden de mogelijkheden voor gebruikers om met VRT NWS in interactie te gaan, nog verder uitgebreid. 

Pauwels werkt sinds 1997 voor VRT NWS en was onder meer politiek verslaggever en presentator van “De zevende dag” voor hij in april 2017 nieuwsombudsman van dienst werd. “Een heel avontuur, die ombudsmannerij. Al helemaal in de coronaperiode, waarin er een echte stortvloed van mails was, met klachten maar ook getuigenissen en hartenkreten. Ik heb geprobeerd om de stemmingmakerij tegen media te nuanceren, maar ook om kritisch te blijven voor de redactie”, blikt Pauwels terug.

“Ik wil iedereen bedanken die me heeft bijgestaan tijdens mijn mandaat. Vooral de collega’s die open hebben gestaan voor de kritiek en de feedback van het publiek. Ik heb het een hele eer gevonden om nieuwsombudsman te zijn, maar je mag ook niet te lang in die rol blijven. Ik hoop oprecht dat een goede opvolger wordt gevonden."

Meer interactiemogelijkheden

"Tim Pauwels heeft de afgelopen zes jaren bergen werk verzet én een ombudsteam opgezet dat verder aan de slag gaat”, erkent hoofdredacteur Liesbet Vrieleman. “We zijn hem dan ook ongelofelijk dankbaar. VRT NWS waardeert de feedback van haar gebruikers en zal de komende jaren de interactiemogelijkheden verder blijven uitbouwen."

Nu al kunnen nieuwsconsumenten via Facebook, Twitter en Instagram live reageren en nagenoeg onmiddellijk een antwoord krijgen van de multimediaredactie, en ook in het actualiteitsprogramma #BelRiadh worden gebruikers betrokken en kunnen ze hun mening delen.

De knop om het ombudsteam te bereiken op de pagina's van VRT NWS, wordt in de toekomst uitgebreid op de regiopagina's van Radio2.be. Op die manier wordt interactie verder ingebed in de dagelijkse werking van VRT NWS en kunnen gebruikers hun nieuws, suggesties en opmerkingen kwijt bij de multimediaredactie.

Meest gelezen