Recorsite in Hasselt wordt duurzame bedrijvencampus

Het terrein van de vroegere meubelfabriek Recor in Hasselt wordt een nieuwe duurzame bedrijvencampus. De plannen daarvoor zijn vandaag voorgesteld door ontwikkelaar Futurn en bouwbedrijf Mathieu Gijbels. Met de herontwikkeling krijgt de nieuw site ook een nieuwe naam: RE|CORE.

“We ontwikkelen hier een multiculturele bedrijvencampus”, zegt Gunther Biddelo van Futurn. “De site was in gebruik door een bedrijf en de bedoeling is om deze te transformeren naar een toekomstbestendige bedrijvensite met meerdere bedrijven.”

Er zal ook ruimte zijn voor verschillende functies: “KMO, opslag- en productiebedrijven, kleine ateliers, maar ook kantoren zullen er hun plaats vinden. Met ook een stuk recreatieondersteunende functies. Het is de bedoeling om hier opleidingsvoorzieningen te creëren, maar er zal ook voor ontmoetingsplekken gezorgd worden waar plaats is voor horeca.”

Het terrein zal ook een stuk groener worden. Zo wordt een kwart van de bijna 10 hectare onthard voor groen en wateropvang. Als alles volgens plan verloopt, beginnen de werken in het najaar. Eind 2023 willen de project-ontwikkelaars de eerste bedrijven ontvangen.

Meest gelezen