Daar komt de regen en vanaf donderdag loert de herfst om de hoek

De temperaturen nemen vanaf donderdag een duik richting 21 tot 19 graden. "De herfst komt een beetje om het hoekje kijken", legt VRT-weervrouw Sabine Hagedoren uit. "Het wordt wisselvallig. We krijgen geregeld regen- en onweersbuien en vaak staat er ook behoorlijk wat wind." Maar tot dan blijft het tropisch warm en is er 's avonds en 's nachts lokaal kans op hevig onweer.

Vandaag begint nog vrij zonnig. In het westen neemt de bewolking echter snel toe en kunnen er enkele buitjes ontstaan. In de late namiddag neemt de kans op lokaal felle buien toe, met onweer en windstoten. Het kwik klimt tot 25 graden aan zee en tot 31 graden elders, weet het KMI. In de loop van de avond en nacht trekken buien over ons land. Die kunnen gepaard gaan met onweer, veel neerslag op korte tijd en windstoten. Het kwik daalt naar minima tussen 14 en 17 graden.

Morgen - dinsdag - begint droog met opklaringen, al neemt de bewolking in de namiddag opnieuw de overhand. Tegen de avond en de nacht bereikt een nieuwe onweerszone ons land. Het wordt vrij warm met maxima tussen 22 en 27 graden. Woensdag begint opnieuw droog, maar tegen de avond maken nieuwe regen- en onweersbuien hun opwachting. Het wordt 21 tot 26 graden.

BEKIJK - Sabine Hagedoren overloopt de nieuwe week met een 20 graden in het verschiet:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Aan de frisse kant

In het tweede deel van de week blijft het wisselvallig en wordt het gevoelig frisser. Weervrouw Sabine Hagedoren vat samen: "We krijgen toch heel ander weer."

Vanaf donderdag komen we in een herfstig weertype met een lagedrukgebied dat naar de Noordzee trekt. Hierdoor wordt er onstabiele en frissere zeelucht aangevoerd. Het wordt daarbij wisselend bewolkt met buien en staat er een vrij krachtige zuidwesterwind. Enkele onweerachtige buien zijn daarbij mogelijk. Het kwik komt niet hoger dan 17 tot 22 graden.

Vrijdag gaat het opnieuw regenen en kunnen er ook onweersbuien voorkomen. Voor het gevoel is het opnieuw herfstig met een stevige zuidwesterwind en temperaturen tussen 16 en 21 graden.

Zaterdag
vallen er opnieuw buien. De wind waait stevig uit het westen tot noordwesten. Het kwik haalt nog met moeite 20 graden. Zondag lijkt er beterschap te komen en wordt het droger en rustiger. Het blijft wel aan de frisse kant.

Meest gelezen