Marijke Schroos komt aan het hoofd van Microsoft in België

Marijke Schroos neemt vanaf 1 oktober de leiding over Microsoft in België en Luxemburg. Ze volgt Didier Ongena op als general manager, die een nieuwe rol krijgt binnen het technologiebedrijf.

Schroos werkt sinds 2003 voor Microsoft. Sinds 2017 staat ze aan het hoofd van de afdeling "Public sector", waar ze openbare instellingen helpt om te groeien door middel van digitale transformatie. Die functie zal worden overgenomen door Barbara Van Den Haute.

In haar nieuwe rol zal Schroos verder inzetten op de rol van Microsoft om bedrijven en organisaties in België en Luxemburg te helpen. ”Het is altijd mijn passie geweest om te begrijpen wat de sterktes en noden zijn van organisaties en de mensen die er werken. Of het daarbij nu gaat om Microsoft BeLux zelf, onze partners, onze klanten of de maatschappij in haar geheel. Wij willen een voortrekker zijn op vlak van inclusie en blijven inzetten om de digitale kloof te dichten."

"Een echte vriend"

Didier Ongena, die sinds begin 2018 aan het hoofd staat van Microsoft België-Luxemburg, wordt ad interim public sector lead bij Microsoft West-Europa. “Ik wil Didier bedanken voor het fantastische werk dat hij heeft geleverd en de steun die hij mij gaf”, aldus nog Schroos. “Hij was een inspirerende general manager en een echte vriend. Ik zal hem altijd dankbaar zijn en kijk ernaar uit om met hem samen te werken in zijn nieuwe rol."

Microsoft stelt zowat 300 mensen tewerk in België en Luxemburg.

Meest gelezen