Grote rookontwikkeling bij brand in transportbedrijf Schapmans in Beringen

Maandagavond heeft het gebrand bij transportbedrijf Schapmans in Paal, Beringen. Het vuur ontstond tijdens slijpwerken. Hoeveel schade er is, is nog niet duidelijk. Eén persoon liep een lichte rookvergiftiging op.

De brand  bij het transportbedrijf in Paal ontstond maandagavond rond half 8. Bij slijpwerken in de bedrijfshal was olie in brand geschoten en dat is niet makkelijk te blussen. De brandweer rukte meteen met de grote middelen uit. 

"Er was veel rookontwikkeling in de hal en het duurde een tijdje voor de brand in kaart kon worden gebracht", legt burgemeester Thomas Vints (CD&V) van Beringen uit. "Het was ongelooflijk warm en de brandweermannen hadden weinig zicht in de hal. Uiteindelijk slaagden ze er toch in om het vuur onder controle te krijgen."

Veel rook

Rond 20.45 uur kon de brandweer beginnen met het verluchten van de gebouwen. Daarbij kwam nog veel rook vrij. Buren waren ondertussen via be-Alert opgeroepen om ramen en deuren gesloten te houden. Eén persoon kreeg rook binnen en moest even naar het ziekenhuis voor controle. Hoe groot de schade in het bedrijf is, moet vandaag nog bekeken worden

Meest gelezen