BoslandTrail in Noord-Limburg viert vijfde editie met eigen dreef en wil 250 bomen planten voor al zijn jubilarissen 

De natuurwandeling BoslandTrail in Noord-Limburg viert dit jaar haar vijfjarig bestaan en wordt in de bloemetjes gezet met een eigen straat. Langs die nieuwe Boslandtraildreef wil de organisatie ook alle deelnemers huldigen die al aan elke editie deelgenomen hebben. "Voor elke jubilaris planten we een boom. Dat leek ons gepast. We hebben ons bestaan te danken aan het natuurgebied", vertelt Lennert Lodewijks van de BoslandTrail. 

Bosland, het bos dat  de openbare natuurgebieden van Lommel, Hechtel-Eksel, Pelt en Peer omvat, heeft er een nieuwe straat bij. Vrijdagavond werd de Boslandtraildreef ingehuldigd. De nieuwe dreef, die loopt tussen de Kapelstraat en Kleinmolenstraat komt er ter ere van de vijfde BoslandTrail. De wandelwedstrijd over onverharde, natuurlijk paden is op vijf jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste in zijn soort in de Benelux. "Ik heb zelf het gevoel dat we vijf jaar geleden pioniers waren. Ondertussen durven we onszelf wel een vaste waarde noemen en misschien zelfs de grootste ultratrail in de Benelux. Maar het draait vooral om mensen te laten bewegen en hun gedachten te verzetten", vertelt Lennert Lodewijks.  

De organisatie wil met de nieuwe straat tegelijkertijd haar deelnemers in de bloemetjes zetten. "Er zijn zo'n 250 deelnemers die nog geen enkele editie gemist hebben. Zij doen voor de vijfde keer mee. Die jubilarissen willen we vereeuwigen in Bosland door dit najaar voor elk van hen een boom te planten. We hebben onze hobby te danken aan de natuur, dus het is zeer gepast. De komende jaren hopen we dat aantal op te trekken door een boom te planten voor elke deelnemer die voor een vijfde keer mee doet", gaat Lodewijks verder. 

Den Boslandtrailer

De wandelwedstrijd zelf zal dit jaar doorgaan op 23 en 24 september. Momenteel verwacht de organisatie 10.000 bezoekers, waarvan 4000 wandelaars. Die zullen kunnen kiezen uit wandelingen van 50, 75 of 100 kilometer lang. Zij kunnen vooraf ook 3 flessen van het 'limited edition bier', "Den BoslandTrailer", bestellen. In totaal is er 2.500 liter gebrouwen, waarin zo'n 70 kilogram honing afkomstig uit het Bosland zelf verwerkt zit. 

Meer informatie over de BoslandTrail kan je hier vinden.

Meest gelezen