Radio 2

Hoeilaart bekroont beste kaastaart op bakwedstrijd

Hoeilaart staat bekend om zijn authentieke Hoeilaartse kaastaart, een officieel erkend streekproduct van de Druivenstreek. De kaastaart wordt dan ook in de kijker gezet tijdens het Druivenfestival. Dat gebeurt in de vorm van een bakwedstrijd.  Schepen van Feestelijkheden Pieter Muyldermans: "Dit jaar is een heel succesvolle editie!"

Het Hoeilaarts Druivenfestival houdt ook dit jaar de traditie van de kaastaartenwedstrijd in ere. Op 11 september hebben de deelnemers elk een kaastaart gebakken die beoordeeld werd door een jury. Ook Schepen van Feestelijkheden Pieter Muyldermans proeft van de kaastaarten: "Ja, dit is een toffe job voor mij."

Creatieve en authentieke kaastaart

Hoeilaart heeft een officiële, authentieke kaastaart die een vaste vorm en recept heeft. Maar ook creatievelingen zijn welkom om deel te nemen met een eigen creatie. Muyldermans: "Er zijn er twee categorieën met deelnemers: de authentieke kaastaart, en de creatieve. Bij die laatste categorie mogen de deelnemers hun creativiteit de vrije loop laten." 

Winnares Sofie met haar creatieve kaastaart
Radio 2

De eerste prijs van de authentieke kaastaart gaat dit jaar naar de twaalfjarige Yano de Laet voor zijn authentieke kaastaart. Sofie Stroobants kon overtuigen met haar creatieve taart.

Ik ben een topfan van de kaastaart. Gelukkig heb ik nog plaats om te proeven
Pieter Muyldermans, Schepen van Feestelijkheden

Muyldermans is verrast door de grote opkomst op de wedstrijd: "Het is weer net zoals in de succesvolste jaren. Gelukkig heb ik nog wat plaats om nog meer van de taarten te proeven."

Radio 2

Meest gelezen