Vogel- en dierenopvangcentrum Malderen laat 36 torenvalken vrij

Het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Malderen heeft 36 torenvalken vrijgelaten op haar opendeurdag, samen met nog andere vogels. Dat is een persoonlijk record. 

Het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Malderen had dit jaar maar liefst 36 torenvalken klaarstaan om vrij te laten. De dieren werden losgelaten op de opendeurdag van het opvangcentrum, waar verschillende gerevalideerde dieren stonden te wachten op hun vrijheid. 

Marc Van De Voorde van het opvangcentrum: "36 torenvalken, acht scholeksters en nog tientallen merels en spreeuwen werden vandaag vrijgelaten. Dat gebeurde door onze vrijwilligers, die de dieren hebben beter gemaakt. Maar ook enkele kinderen mochten een vogel laten wegvliegen. Als ze dat voor altijd onthouden, weten ze hoe het belangrijk het is om te zorgen voor de natuur."

De vogels vliegen cirkels van blijdschap wanneer we hen vrijlaten
Marc Van De Voorde

Van De Voorde is enthousiast over de opkomst op hun opendeurdag: "Het was een gigantisch succes. Onze hotdogs waren na twee uur al verkocht! Er zijn heel veel mensen op afgekomen. Dat pleziert ons enorm, want een centrum voor dieren runnen kost veel. Dat er zoveel volk op afkomt, geeft ons motivatie om verder te doen."

Niet alleen de vrijwilligers zijn tevreden, ook de vogels zijn blij vandaag. Van De Voorde legt uit: "Wanneer de vogels worden vrijgelaten, maken ze cirkels van blijdschap in de lucht. Onze dieren zijn weer de natuur in: daar doe je het voor." 

Meest gelezen