Vrouw uit Liedekerke veroordeeld omdat ze haar rijverbod heeft genegeerd

Een mama uit Liedekerke is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met uitstel omdat ze zich niet hield aan haar rijverbod. Ook haar wagen is in beslag genomen. De vrouw werd betrapt toen ze haar kinderen met de auto naar school bracht. 

De bestuurster had eerder al een rijverbod van een jaar gekregen nadat ze werd veroordeeld voor tientallen misdrijven. Ze had onder meer vluchtmisdrijf gepleegd en ze zat ook dronken achter het stuur. 

Normaal zou haar broer de kinderen naar school brengen maar die had corona

advocaat van de bestuurster

Ondanks het rijverbod, stapte de vrouw toch in haar auto. Ze werd betrapt toen ze haar kinderen naar school bracht. Haar advocaat probeerde de omstandigheden te verzachten: “Normaal zou haar broer de kinderen naar school brengen. Maar die had corona en dus moest ze zelf een oplossing vinden. De kinderen gingen toen naar school in Denderleeuw en er is geen goede verbinding met de bus tussen die gemeenten.” 

Rijverbod van 3 jaar

Maar de rechter had geen medelijden. De bestuurster werd eerder al veroordeeld en dus wist ze wat de gevolgen konden zijn, oordeelde de rechter. De vrouw krijgt opnieuw een celstraf van 6 maanden waarvan de helft met uitstel, een boete van 8.000 euro en een rijverbod van 3 jaar. Ze moet ook haar rijexamens opnieuw afleggen. 

Meest gelezen