Dertiger uit Aarschot in de cel voor zware mishandeling van vijftiger in Scherpenheuvel-Zichem

Een 32-jarige man uit Aarschot is door de onderzoeksrechter in Leuven onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij een vijftiger zou mishandeld hebben en zou beschoten hebben met rubberen projectielen. Het slachtoffer verkeerde eerst in levensgevaar maar zijn toestand heeft zich intussen gestabiliseerd. 

In het ziekenhuis van Geel werd afgelopen vrijdag om man van 52 jaar binnengebracht met ernstige verwondingen aan het hoofd en de borst. De man verklaarde dat hij de avond voordien naar een appartement in Scherpenheuvel-Zichem was geweest en daar zeven uur lang werd geslagen. Het slachtoffer kon uiteindelijk ontsnappen, maar werd in zijn vlucht beschoten met rubberen projectielen. Een van die projectielen zat nog in zijn borst. 

De man verkeerde in levensgevaar en werd meteen verzorgd terwijl de politie een onderzoek opende. Al snel vonden de speurders het appartement waar de feiten zich zouden afgespeeld hebben en troffen er twee mannen aan die meteen van hun vrijheid werden beroofd. Het Leuvense parket stelde een wetsarts aan en stuurde het afstappingsteam en het labo van de federale gerechtelijke politie ter plaatse.

Verdachten

De eerste verdachte, een 32-jarige man uit Aarschot, gaf de feiten gedeeltelijk toe. Volgens hem was er ruzie ontstaan over spullen van hem die het slachtoffer zou meegenomen hebben. Die ruzie zou uit de hand gelopen zijn, waarna hij enkele slagen zou uitgedeeld hebben. Ook gaf hij toe dat hij op het slachtoffer had geschoten toen deze in de zetel zat. De tweede verdachte, een 29-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, verklaarde dat de eerste verdachte verantwoordelijk was voor de slagen en de schoten. Hij gaf wel toe dat hij het slachtoffer geen hulp geboden had, en enkel had proberen bemiddelen. 

Beiden werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die de 32-jarige man onder aanhoudingsbevel plaatste voor opzettelijke slagen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg, en de tweede verdachte vrijliet.

Meest gelezen