Grote opkomst in vaccinatiecentra Dilbeek en Gooik: "Meer dan 1000 prikken gezet op halve dag tijd"

In de vaccinatiecentra van het Pajottenland in Dilbeek en Gooik zijn op de eerste dag 1050 prikken gezet. Sinds maandag is de nieuwe vaccinatiecampagne begonnen in heel Vlaanderen. In de Eerstelijnszone Pajottenland hebben ze gisteren in beide vaccinatiecentra een halve dag gewerkt. De opkomst was groot.

In heel Vlaanderen is gisteren de nieuwe vaccinatiecampagne uitgerold. Mensen die dat willen krijgen hun vierde prik tegen corona. In de centra van Dilbeek en Gooik kijken ze terug op een geslaagde eerste dag. "De eerste dag is uitstekend verlopen", zegt Brigitte Beun van de Eerstelijnszone Pajottenland. "Enerzijds dankzij de vrijwilligers en anderzijds door de vele burgers die hun prik zijn komen halen. We hadden een opkomst van 80 procent, wat heel goede cijfers zijn."

Gisteren was nog maar een opstartdag voor de vaccinatiecentra van het Pajottenland. In beide centra hebben ze een halve dag gewerkt. "Gisteren hebben we zo’n 1050 prikken kunnen zetten, en dat was nog maar een halve prikdag", stelt een tevreden Brigitte Beun. "Vanaf vandaag draaien we wel op volle toeren. We prikken soms zelfs nog tot laat in de avond. We gaan opnieuw een drukke periode tegemoet."

Als we de modellen bekijken, zien we duidelijk dat er een nieuwe coronagolf op ons afkomt

Brigitte Beun, Eerstelijnszone Pajottenland

Met deze tweede boosterprik hebben we in totaal vier vaccins achter de kiezen. Bij sommige mensen rijst de vraag of een nieuw vaccin nog de moeite is. “We krijgen inderdaad regelmatig de vraag van mensen of zo’n vierde prik nog nuttig is", beaamt Beun. "Als we de modellen bekijken zien we duidelijk dat er wel een nieuwe golf op ons af dreigt te komen. Met deze nieuwe boostercampagne hopen we dat we die golf, net zoals vorig jaar, onder controle te kunnen houden."

Voor eind september moeten volgens Brigitte Beun de mensen met een zwakkere gezondheid en de ouderen ingeënt zijn. Tegen eind oktober zou iedereen boven de 18, die dat wil, hun prik gehad moeten hebben.

Meest gelezen