Jonas Roosens

Regel je Vlaamse overheidszaken ook via je smartphone met app "Mijn Burgerprofiel"

Met de mobiele app "Mijn Burgerprofiel" kun je overheidszaken in Vlaanderen  niet alleen via een computer regelen, maar ook op een smartphone. In de applicatie vinden burgers dossiers en meldingen van de overheid. Je kunt er documenten en attesten downloaden, nieuws volgen of premies en vergunningen aanvragen.

Overheidszaken kun je in Vlaanderen ook op je smartphone regelen dankzij de mobiele app "Mijn Burgerprofiel". Die werd vandaag in Brasschaat voorgesteld door Vlaams minister-president en minister van Digitalisering Jan Jambon (N-VA).

In de applicatie vinden burgers dossiers en meldingen van de overheid. Je kunt er documenten en attesten downloaden, nieuws volgen of premies en vergunningen aanvragen. De app beschikt ook over een digitale "wallet" waar je een kopie van bijvoorbeeld je identiteitsdocumenten of toegangspas tot het recyclagepark kan bewaren.

Gemeentebesturen kunnen een eigen variant uitbrengen van de app, die ze dan verder uitbreiden met vergunningen, aktes of mogelijkheid om afspraken te maken. Al dertien pilootgemeenten brengen deze maand een lokale versie uit: Brasschaat, Sint-Niklaas, Puurs-Sint-Amands, Ronse, Haacht, Wingene, De Panne, Houthalen-Helchteren, Grimbergen, Zonnebeke, Mortsel en Lokeren. Mechelen volgt over enkele weken.

Vlaanderen wil over twee jaar alle lokale besturen aangesloten hebben op "Mijn Burgerprofiel". Veel steden zullen daarvoor overstappen van de huidige "Onze Stad"-app.

"Mijn Burgerprofiel" is beschikbaar in de Apple App Store en in de Google Play Store.

Meest gelezen