Ouders uit Kessel-Lo waarschuwen voor horror-knuffeldier na wurgincident dochtertje

Een koppel uit Kessel-Lo wil andere ouders waarschuwen voor de Huggy Wuggy, een populair knuffeldier uit een horror-videogame. Gisteren werd hun driejarige dochter bijna gewurgd met de knuffelbeer door een ander kindje in een speeltuin in Italië, waar het gezin op vakantie is.  

Gisteren ging het gezin uit Kessel-Lo met hun twee dochters naar een speeltuintje in Italië. Toen de aandacht voor hun jongste dochter van drie even afgeleid was, gebeurde het incident. “Een kindje van zes jaar heeft het knuffeldier rond haar nek gebonden en haar van een glijbaan geduwd terwijl hij de knuffel bleef vasthouden", vertelt vader Stef van Hees. "Daardoor werd onze dochter gewurgd en kon ze niet meer om hulp roepen." 

Gelukkig waren de ouders er op tijd bij en konden ze erger voorkomen. Ze zijn uiteraard wel geschrokken. “Nu is gelukkig alles weer oké met ons dochtertje", zegt Stef. "Ze lacht opnieuw en ze spreekt er ook over. De huid van haar nek is nog wel volledig blauw en ruw." Het koppel uit Kessel-Lo kon de ouders van het andere kind kort spreken. "De vader excuseerde zich, maar echt verhaal halen ging niet."

Huggy Wuggy

Huggy Wuggy is een wezen uit een horror-videogame genaamd Poppy Playtime. Hij heeft vlijmscherpe tanden, rode lippen en lange armen, en in de game word je erdoor achtervolgd. Als de Huggy Wuggy je te pakken krijgt in de videogame, knuffelt hij je letterlijk dood. Door sociale media als TikTok en YouTube is de knuffelbeer een hype geworden bij kinderen. 

BEKIJK: In deze reportage van Karrewiet leggen kinderen de Huggy Wuggy-hype zelf uit.

Videospeler inladen...

De poppen worden doorgaans verkocht in speelgoedwinkels en op kermissen, maar dat vindt Stef van Hees onverantwoord. “De knuffel is niet bedoeld voor jonge kinderen”, zegt de bezorgde vader. “We zijn bang dat andere kinderen zoiets beginnen te kopiëren, zoals dat gisteren vermoedelijk het geval was met ons dochtertje. Ouders moeten weten dat dat speelgoed gevaarlijk is voor kinderen. Daarom gaan we uit principe ook een klacht indienen."

Meest gelezen