100.000 gratis tickets en park-and-ride-actie: De Lijn wil reizigers overtuigen van openbaar vervoer tijdens Week van de Mobiliteit 

Naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit geeft De Lijn 100.000 tickets weg. Bovendien zullen trams en bussen reizigers in Leuven, Gent, Antwerpen en Hasselt (bijna) gratis van een parking buiten de stad naar het centrum brengen. Dat heeft de vervoersmaatschappij laten weten in een persbericht. De Lijn hoopt meer mensen warm te maken voor het openbaar vervoer.

De Week van de Mobiliteit (dit jaar van 16 september tot en met 22 september) is het uitgelezen moment om mensen te overtuigen van het openbaar vervoer. De Lijn wil dat doen met twee concrete acties.

Zo kan je een gratis ticket voor bus of tram aanvragen via de app of website van De Lijn. Na aanmelding moet je het ticket dan activeren via een persoonlijk account. De vervoersmaatschappij geeft in totaal 100.000 tickets weg. Per persoon kan je er maximaal vier opvragen, zolang de voorraad strekt. Een nieuw ticket aanvragen, kan wel enkel als het vorige gebruikt is.

Ten tweede is er een park-and-rideactie waarbij bussen mensen gratis vervoeren van parkings buiten de stad naar het centrum. De gratis dienst wordt aangeboden in vier steden: Leuven, Gent, Antwerpen en Hasselt. Wie er gebruik van wilt maken moet een unieke code, te vinden aan de deelnemende parkings, sms'en naar 4884. Daarvoor betaal je een kleine operatiekost van 0,15 eurocent.

"Ik hoop dat we op deze manier veel reizigers zullen aanmoedigen om de wagen te laten staan en om het openbaar vervoer uit te proberen", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). 

"De Lijn kan samen met haar reizigers een heel concrete en impactvolle bijdrage leveren aan de klimaatuitdagingen", vult Ann Schoubs, directeur-generaal van De Lijn, aan. "Kiezen voor het openbaar vervoer is een positieve keuze. Zo stoten we minder CO2 uit en zijn er minder files."

Meest gelezen