De wandeling van het jaar in de provincie Antwerpen loopt door het Grote Netewoud

De wandeling Scherpenbergen-De Hutten door Meerhout en Geel is verkozen tot wandeling van het jaar. In deze jaarlijkse wedstrijd van Toerisme Provincie Antwerpen haalde deze wandeling meer publieksstemmen dan de andere genomineerden uit Essen, Herselt, Kontich en Retie. Het is een wandeling die diverse landschappen van Natuurpark Grote Netewoud combineert: bossen, landduinen en heidegebieden.

De uitvalsbasis voor deze wandeling,  is de eeuwenoude watermolen van Meerhout. Die is omgebouwd tot bezoekerscentrum met cafetaria, picknickeiland en speelnatuur. Via de kabbelende Nete bereik je dan het historische landschap Scherpenbergen-De Hutten, een mix van bossen, heide en landduinen.

De wandeling doorkruist Meerhout en Geel waarbij je ook 2 mooie natuurgebiedjes ontdekt: het natte laagveengebied De Kwacht en De Keyfheide, een stuk van het ooit uitgestrekt heidelandschap. Je kan kiezen uit 2 afstanden: 14 km of 11 km. Het traject van de wandeling is onverhard, je trekt het best stevige wandelschoenen aan. Je volgt de rechthoekige rood-witte borden van wandelnetwerk Grote Netewoud. De provincie gaat de winnende wandeling een jaar lang extra promoten. 

Meest gelezen