Drie jaar cel met uitstel voor man (26) uit Lier die 14-jarige verkracht

Een 26-jarige man uit Lier is schuldig bevonden aan verschillende zedenfeiten met minderjarige meisjes. Zo heeft hij ondermeer een meisje van 14 aangerand en verkracht aan het station van Lier. Het parket vroeg vier jaar cel, maar de man kreeg drie jaar, met probatie-uitstel. Hij moet ook in behandeling voor zijn seksuele en psychosociale problematiek. 

Het meisje van 14 vertelde op 10 februari 2018 op school wat haar was overkomen de dag ervoor. Ze had de dader leren kennen via internet. Hij had gezegd dat hij 16 was, maar hij was toen 21. De twee spraken af om iets te gaan drinken, maar toen ze aankwam aan het station in Lier, sleurde hij haar naar een afgelegen plek waar hij haar begon te betasten. Hij kleedde haar uit en bevredigde zichzelf. Daarna verplichtte hij haar om hem te bevredigen. Kort daarna kon ze ontkomen.

Tijdens het politieverhoor gaf de man de feiten toe, maar hij zei dat er op haar initiatief seksuele handelingen waren gebeurd. Hij had eerder ook aan vriendinnen van haar naaktfoto's gevraagd. In dezelfde periode was hij ook beginnen chatten met een 13-jarige in een Facebookgroep. De man vroeg en kreeg naaktfoto's van het kind. Ze spraken ook af aan het station in Mechelen, maar dat ging uiteindelijk niet door omdat de ouders van het meisje van de plannen hoorden en ingrepen. 

Meest gelezen