Provincie Vlaams-Brabant

Politie betrapt chauffeurs die fietssnelweg gebruiken om files tijdens werken in Nossegem te omzeilen

De politie HERKO (Herent-Kortenberg) heeft deze week 18 auto's betrapt op de fietssnelweg tussen Kortenberg en Nossegem. Ze wilden de files en de verkeershinder door de werken op de Mechelsesteenweg in Nossegem omzeilen. Overtreders mogen zich aan een flinke boete verwachten.

Op zo een fietssnelweg mogen géén auto's rijden, alleen fietsers, bromfietsen, tractoren, paarden en hulpdiensten. 

“De Mechelsesteenweg tussen Nossegem en Kortenberg is in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer, maar wij stellen vast dat chauffeurs de fietssnelweg nemen om de werken en de verkeershinder te omzeilen”, zegt Nick Ghyselinck van de politiezone HERKO. “Aan de Erpsestraat en de Walenstraat staan verkeersborden die heel duidelijk aangeven welke voertuigen toegelaten zijn. Het gaat om heel smalle wegen die niet overal verhard zijn, die niet voorzien zijn voor de normale stroom van autoverkeer, laat staan voor zwaar vervoer.”

“We zullen daar blijven controleren. Overtreders zullen beboet worden met een onmiddellijke inning van € 116 die aangevuld wordt met administratiekosten. Het bedrag kan oplopen tot € 174 wanneer wij zouden vaststellen dat fietsers daar ook in gevaar worden gebracht.”

De werken aan de Mechelsesteenweg zouden nog duren tot 20 september, afhankelijk van de weersomstandigheden. Tot dan zal de politie blijven controleren.

Meest gelezen