Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Wachtrij om Queen te groeten weer geopend: "Wachttijd van 24 uur en het wordt koud vannacht", waarschuwt Britse overheid

In Londen worden opnieuw mensen toegelaten in de rij wachtenden die de overleden koningin Elizabeth willen groeten. De rij werd eerder vandaag zo'n 6 à 7 uur gesloten, omdat in het park waar de rij begint, de maximumcapaciteit was bereikt. De Britse overheid waarschuwt dat de wachttijd kan oplopen tot 24 uur, "en het wordt koud vannacht".

Al enkele dagen voor de kist met het lichaam van Queen Elizabeth in Westminster Hall werd geplaatst, stonden mensen aan te schuiven in de buurt van het parlementsgebouw. Woensdagavond konden de eersten de kist begroeten. 

De rij wachtenden was toen naar verluidt al meer dan 4 kilometer lang. Vanmorgen was de wachttijd opgelopen tot maar liefst 14 uur, goed voor een rij van bijna 8 kilometer. Intussen zou de wachttijd al zo'n 24 uur bedragen. Dat zegt het Britse ministerie van Cultuur op Twitter. Mensen die de Queen willen groeten, kunnen dat nog tot maandagochtend, 24 uur op 24. 

BEKIJK - Hoe lang is de lange rij wachtenden? Onze cameraman sprong op zijn fiets en filmde een stuk van de indrukwekkende rij:

Videospeler inladen...

Eerder vandaag werd de wachtrij zo'n 6 à 7 uur gesloten, volgens het ministerie van Cultuur omdat de maximale capaciteit was bereikt in het park waar de rij begint. Rond 18 uur onze tijd mochten mensen opnieuw aansluiten. Het ministerie waarschuwt wel dat de rij de komende dagen opnieuw gesloten zou kunnen worden, als de maximumcapaciteit opnieuw bereikt zou worden.

Er wordt verwacht dat zo'n 750.000 mensen de Queen voor maandagochtend gegroet zullen hebben.

Vandaag houden de kinderen van de koningin, koning Charles en zijn zus Anne en broers Edward en Andrew, een wake bij de kist. Die zou zo'n 15 minuten duren. Morgen is het de beurt aan alle 8 kleinkinderen van de Queen, onder wie de prinsen William en Harry.

Hoe gaat het er aan toe in die lange, lange rij? Bekijk en beluister hieronder de reportages die onze tv- en radioploegen ter plaatse gisteren maakten:

Videospeler inladen...

Meest gelezen