BELGA/WAEM

Schade aan brugvoeg zorgt voor veel verkeershinder op viaduct van Merksem: "dezelfde voeg als vorig jaar"

Op het viaduct van Merksem op de Antwerpse Ring is één van de brugvoegen in het wegdek beschadigd. Daardoor zijn ter hoogte van het Sportpaleis twee rijstroken afgesloten in de richting van Nederland en de haven. Dat zorgt voor ernstige verkeershinder. Vanavond en vannacht wordt de schade tijdelijk hersteld.

De beschadigde voeg ligt tussen de afritten van Deurne en Merksem, in de buurt van het Sportpaleis. Daar zijn twee rijstroken afgesloten en dat zorgt voor veel hinder richting Havengebied en Nederland. Het Agentschap Wegen en Verkeer roept op om de Antwerpse Ring te vermijden en om om te rijden via de Liefkenshoektunnel die tolvrij is gemaakt. 

Het gaat om dezelfde voeg als vorig jaar

Stefanie Nagels, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer

Tussen 21 uur en 5 uur morgenvroeg zal de voeg hersteld worden, en zullen er drie rijstroken afgesloten zijn. Maar een permanente herstelling is ook nodig, zegt Stefanie Nagels van het Agentschap Wegen en Verkeer: "het gaat om dezelfde voeg die in december vorig jaar al voor problemen heeft gezorgd. Toen hebben we een geslaagde herstelling laten uitvoeren. Nu is de schade op dezelfde voeg, maar iets verder. De definitieve herstelling zal volgend jaar plaatsvinden."

 

Meest gelezen