foto Radio 2

Ondanks verhoging toegangsprijs, meteen enthousiaste schaatsers bij opening schaatsbaan Liedekerke

Tientallen jongeren bonden gisteravond voor het eerste de schaatsen aan om al of niet sierlijk de glijden op de schaatsbaan van Sport Vlaanderen in Liedekerke. De uitbater heeft de toegangsprijs met drie euro verhoogd door de dure energiekosten. Dat vonden de meeste bezoekers geen probleem.

Verantwoordelijke Koek D'hoker zag gisteravond meteen vooral veel jongeren toestromen aan de schaatsbaan van Liedekerke, maar ook gezinnen. Door de stijgende energieprijzen stijgt dit jaar ook de inkomprijs lichtjes. Je betaalt nu 8 euro om te schaatsen, met de huur van schaatsen inbegrepen. "Wij hebben al investeringen gedaan om de kosten te drukken, we hebben nu een plat dak en al het buitenschrijnwerk vervangen en we bekijken wat we gaan doen met het verwarmingssysteem."

Ondanks de verhoogde prijs waren er veel enthousiaste schaatsers. Siany uit Liedekerke is blij dat ze weer kan schaatsen in haar eigen gemeente, ze doet aan ijshockey en moest de hele zomer uitwijken naar Mechelen. Thomas staat al klaar nog voor de deuren opengaan: "Ik wil als eerste op het ijs, na enkele maanden zonder schaatsen, ik ben hier lokaal bij Extreme, wij doen spectaculaire truckjes, kunstjes en sprongen. Ik denk dat voor wie echt graag schaatst zoals ik, de hogere prijs niet uitmaakt." 

foto Radio 2

Kevin heeft nieuwe schaatsen gekocht van 750 euro en wil ze uitproberen. "Ik vind het spijtig dat de prijs verhoogd is voor mensen die hun eigen schaatsen meebrengen, dat is toch wel vreemd. Ik ben speciaal afgekomen van aan de kust om vanavond vrienden terug te zien." Chaima heeft al twee jaar niet meer geschaatst en is blij dat het weer kan. "Alles wordt duurder, ik weet niet hoeveel hier, mijn broer heeft betaald."

Mark Bruyland woont sinds kort in Liedekerke. "Mijn vrouw is dol op schaatsen, daarom zijn we hier met ons hele gezin, de twee oudste van de drie kinderen kunnen het al, de jongste gaat het nu leren van mijn vrouw. Ik heb het niet echt gemist, maar zij wel."

foto Radio 2

Meest gelezen