Vuurwerkbom binnengegooid in woning in Wintam, bij Bornem: "Voorlopig geen verband met incidenten in Antwerpen" 

In een woning in Wintam, bij Bornem, hebben onbekenden zaterdagnacht een vuurwerkbom binnengegooid. Niemand raakte gewond. Volgens het parket is er voorlopig geen link met de recente aanslagen in het Antwerpse drugsmilieu.

Zaterdagnacht werd in een woning aan de Egied de Jonghestraat in Wintam, bij Bornem, een vuurwerkbom binnengegooid. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het nieuws is aan onze redactie bevestigd. Buurtbewoners werden opgeschrikt door een knal. "Wij kregen rond 3u een oproep van de bewoners van het huis. Eerst hoorden zij lawaai, van een raam dat werd ingegooid. Nadien het geluid van een vuurwerkbom", zegt  Jan Van de Vreken van de politiezone Klein-Brabant." Dit zorgde voor heel wat beroering in de buurt. Wij hebben een pv opgesteld."

De schade in het huis bleef beperkt en niemand raakte gewond. Het gerechtelijk lab en de ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse om onderzoek te doen. Het is niet duidelijk wat het motief van de daders was. "Wij kunnen dit niet zo goed plaatsen. Voorlopig zien wij geen verband met de recente incidenten in het Antwerpse drugsmilieu. Het onderzoek loopt”, zegt Stéphanie Chomé van het Antwerpse parket. 

Meest gelezen