Foto: Radio2

250-tal studenten van Thomas More in Turnhout overnachten in tentjes voor start academiejaar

Voor de studenten aan de Thomas More hogeschool in Turnhout wordt het academiejaar feestelijk ingezet. Om de 600 startende studenten welkom te heten zijn er onder meer foodtrucks en dj’s aanwezig, en staan er ook tenten waarin de studenten kunnen blijven overnachten.

“We starten ons academiejaar al een aantal jaren met een “base-camp”. Dat is een feestelijke opener in samenwerking met de studentenverenigingen en opleidingen”, zegt Sarah H’Madoen van de dienst studentvoorzieningen van Thomas More Turnhout.

Het is gezellig samenzijn, een informele manier om elkaar te leren kennen
Sarah H'Madoen van de dienst studentenvoorzieningen van Thomas More Turnhout

De hogeschool verwelkomt een 600-tal nieuwe eerstejaarsstudenten met verschillende feestelijke activiteiten. “Eigenlijk is het gewoon gezellig samenzijn, een informele manier om elkaar te leren kennen”, zegt H'Madoen. 

Ongeveer 250 studenten blijven ook in tentjes slapen. “Dat zijn vooral de studenten uit de sportopleidingen, omdat het deel uitmaakt van hun opleidingsprogramma. De andere studenten mogen ook blijven slapen, maar zij waren minder enthousiast.” Daarnaast zijn er de hele dag door ook dj’s aanwezig en komt er tijdens het avondeten een akoestische muziekgroep spelen. “Er is ook een film voorzien voor studenten die fuiven niet zo leuk vinden en we hebben ook een vuurkorf klaarstaan. Het wordt gewoon heel gezellig straks”, aldus H’Madoen.

Meest gelezen