Google Maps

Dieven breken in bij Lierse taverne en bouwen feestje in kelder

In Lier hebben onbekenden afgelopen weekend ingebroken en een feestje gebouwd in de kelder van Taverne Orly. Ze hebben daarbij heel wat bier uit de stock opgedronken, vlees en werkmateriaal gestolen en ook veel schade aangericht. "Het is onbegrijpelijk", zegt zaakvoerder Tom Goormans.

"Ik kwam zondagochtend in de zaak en merkte dat er op straat pakjes en doosjes lagen. Ik heb die opgeraapt en merkte dat het de verpakking was van mijn leverancier", zegt zaakvoerder Tom Goormans van taverne Orly in Lier. "Ik ben onmiddellijk naar mijn voorraad gaan kijken en zag dat mijn diepvriezen openstonden, dat alles was omgegooid en vernield was."

In de kelder stond het vol met kaarsjes en leeggoed

Tom Goormans, zaakvoerder Taverne Orly in Lier

Na verder onderzoek met de politie en het labo bleek dat de inbrekers ook in de aparte technische ruimte in de kelder waren geweest. "Het stond er vol met kaarsjes en leeggoed van onder meer bier. Ze hebben daar een groot feestje gebouwd", vertelt Goormans. Naast al het dure vlees, is er ook heel wat werkmateriaal gestolen zoals een boormachine en slijpschijf. Na een eerste schatting blijkt er een verlies van 5.000 tot 7.000 euro te zijn.

Er zijn geen camerabeelden en ook buren zouden niets gehoord hebben. "De horecazaak situeert zich op het gelijkvloers en het is hier goed geïsoleerd. Soms geven we een dansfeest en hebben de buren er niet veel last van", aldus de zaakvoerder.

Na de corona- en energiecrisis valt deze inbraak voor de zaakvoerder en zijn vrouw erg zwaar. "We hebben onmiddellijk het slot veranderd en bewegingssensoren geïnstalleerd voor ons eigen veiligheidsgevoel. Verder hopen we het te kunnen doorgeven aan de verzekering, maar ik weet niet of dat allemaal kan."

Meest gelezen