Radio 2

Heropening zwembad "De Wauwer" in Meise uitgesteld omdat werken vertraging oplopen

Zwembad "De Wauwer" in Meise zal eind deze maand nog niet opnieuw kunnen opengaan. Normaal gezien zouden de verbouwings- en onderhoudswerken tot 30 september duren, maar die werken hebben vertraging opgelopen.

Normaal gezien kan er vanaf 17 oktober opnieuw gezwommen worden in "De Wauwer". Tijdens een inspectie van de zwemkom stootte de aannemer op extra problemen. "Tijdens de inspectie van de zwembadwanden en -vloer, ontdekte de aannemer dat er lekken in de wanden waren. Die worden nu eerst hersteld. Daarna wordt de werf opgeruimd en kan het zwembad heropenen", vertelt schepen Jonathan De Valck (N-VA).

Het is van 2009 geleden dat het zwembad nog werd gerenoveerd. “Zowel de badkuip, het plafond als de inkomhal worden aangepakt. Het gebouw wordt ook toegankelijker voor mensen met een beperkte mobiliteit", laat de schepen weten. "Er komt een toilet voor mensen met een beperking en een kindertoilet. Er komt ook een nieuwe luchtgroep en de verlaagde plafonds in de gangen en de kleedkamers worden vervangen." De kostprijs wordt geraamd op 200.000 euro.

Meest gelezen