PA Wire/PA Images

Deze vrouw buigt als laatste het hoofd voor overleden Queen: "Een hoogtepunt in mijn leven"

Chrissy Heerey mag zich de laatste burger noemen die Queen Elizabeth II kon groeten. De overleden Britse koningin lag sinds woensdagavond in Westminster Hall voor de zogenoemde "Lying-in-State". De voorbije dagen stonden honderdduizenden mensen urenlang in de rij om hun respect te betuigen. "Ik voel me zeer vereerd dat ik de laatste ben", reageert de vrouw uit Melton Mowbray, Leicestershire.

Na vier dagen, kilometerslange wachtrijen en honderdduizenden passanten werd vanochtend om 07.30 uur Belgische tijd de rij om Queen Elizabeth te groeten onherroepelijk gesloten. De rij sloot even voor middernacht, maar wie nog een polsbandje had gekregen, werd verzekerd dat ze zouden worden toegelaten.

Helemaal achteraan stond Chrissy Heerey uit Melton Mowbray, Leicestershire. Zij is de laatste burger die de overleden koningin mocht groeten, en noemt het moment “een hoogtepunt in haar leven”.

BEKIJK - Chrissy Heerey is de laatste burger die de overleden Queen mag groeten:

Videospeler inladen...

“Ik was de laatste persoon die de Koningin groette, en het voelde als een voorrecht om dat te doen.” Heerey bezocht de kist van de Queen voor de tweede keer. “Ik was al eens binnen geweest om 01.15 uur (plaatselijke tijd) vannacht. Het is fantastisch om het één keer te doen, maar om dan de eer en het privilege te krijgen om nog een tweede keer te groeten, was helemaal fantastisch."

"Ze heeft veel vrouwen geïnspireerd", zegt Chrissy Heerey na haar begroeting:

Videospeler inladen...

De allerlaatste officiële groet kwam van Sarah Clarke. Zij is de "Black Rod", de deurwachter en ceremoniemeester van het Britse Hogerhuis.

Meest gelezen