radio 2

Lading vrachtwagen vat vuur in Lichtaart door elektrische batterij van scootmobiel

Aan de Tielensteenweg in Lichtaart, bij Kasterlee, heeft de lading van een vrachtwagen vuurgevat. Het ging om een elektrische scootmobiel waarvan de batterij in brand vloog. Door de brand was de weg er een uur versperd.

Rond 14.10 uur heeft een scootmobiel vuur gevat op de Tielensteenweg in Lichtaart, bij Kasterlee. De scootmobiel werd met een vrachtwagen vervoerd en stond tussen een lading rolstoelen en andere scootmobiels. Een andere bestuurder merkte dat er rook kwam uit de laadruimte en deed teken aan de vrachtwagenchauffeur.

De vrachtwagenbestuurder liet de achterklep van de laadruimte dicht tot de brandweer ter plaatse was. Op die manier kwam er geen extra zuurstof in de ruimte, zodat het vuur niet aangewakkerd werd. De brandweer kon het vuur snel blussen maar de scootmobiel brandde wel volledig uit. De andere rolstoelen en de vrachtwagen zelf liepen beperkte brandschade op.

Oorzaak van de brand is de batterij van de scootmobiel. De officier van de brandweer Zone Taxandria Gert Bax vreest dat zulke branden in de toekomst zullen toenemen omdat almaar meer toestellen elektrisch werken.

Eén rijstrook van de Tielensteenweg was een klein uurtje versperd. Het verkeer moest beurtelings passeren.

radio 2

Meest gelezen