Hugo Thomassen Photography©

Antwerps hotel krijgt met "vijf sterren superior" het hoogste luxelabel: wat maakt Botanic Sanctuary zo speciaal?

Hotel Botanic Sanctuary in Antwerpen krijgt vandaag het label "vijf sterren superior", dat is het hoogste luxelabel op de markt. Het is nog maar het derde hotel in Vlaanderen dat deze classificatie krijgt. Volgens Toerisme Vlaanderen is dit niet alleen goed nieuws voor het hotel zelf, maar voor heel Vlaanderen omdat het bijdraagt aan een divers aanbod. Maar wat maakt Botanic Sanctuary Antwerp dan zo bijzonder?

"Domaine La Butte au Bois" in Lanaken had de primeur om het allereerste hotel in Vlaanderen te zijn dat zichzelf "vijf sterren superior" mag noemen. Dat is een gradatie boven een "gewoon" vijfsterrenhotel en het allerhoogste luxelabel dat een hotel in Europa kan krijgen. In Brussel kun je terecht in het Steigenberger Wiltcher's als je op zoek bent naar vijf sterren superior, en ook Antwerpen heeft voortaan een hotel dat officieel die titel draagt: Botanic Sanctuary.

De titel werd vandaag officieel overhandigd door Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) en de grote baas van Toerisme Vlaanderen Peter De Wilde. "Dit ondersteunt ook de algemene kwaliteitsvolle uitstraling van de hele logiesector in Vlaanderen", zegt Demir. "De sterrenclassificatie blijft een belangrijk instrument om zich te positioneren en te onderscheiden", voegt Peter De Wilde daar aan toe.

BEKIJK - Volgens Toerisme Vlaanderen is het een opsteker voor heel vlaanderen:

Videospeler inladen...

Kamers vanaf 295 euro tot meer dan 4.000 euro per nacht

Dan willen wij natuurlijk weten wat dit hotel zo bijzonder maakt. Als je dat aan den lijve wil ondervinden moet je wel diep in de buidel tasten: voor de goedkoopste kamer betaal je minstens 295 euro voor een nacht, in het weekend kan dat oplopen tot meer dan 550 euro. Zonder ontbijt, daarvoor moet je 45 euro extra op tafel leggen. 

Mag het ook iets meer zijn? Dan kun je gaan voor een "Diamond Spa Suite", beschikbaar vanaf 4.600 euro per nacht. De suite is 140 vierkante meter groot en heeft een sauna en jacuzzi. Bij de prijs inbegrepen: de minibar, een welkomstdrankje in de bar, tickets voor het museum van schone kunsten (KMSKA) en ontbijt. 

(Lees verder onder de foto's)

Het woord "Sanctuary" in de naam doet het misschien al vermoeden: het hotel beschikt ook over wellness-faciliteiten. Daar vind je onder meer een zwembad, een sauna en een stoombad. 

(Lees verder onder de foto's)

Er zijn maar liefst vijf restaurants in het hotel, waarvan drie restaurants ook minstens één Michelinster hebben. Het bekendste is uiteraard tweesterrenrestaurant Hertog Jan van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens. 

Kritiek van buurtbewoners

Toch is Botanic Sanctuary niet onbesproken. Een maand geleden kwamen buurtbewoners nog protesteren voor de deur van het hotel. Op de site is ook een doorgang waar voetgangers en fietsers gebruik van kunnen maken, maar volgens de actievoerders probeert het hotel dat systematisch te voorkomen.  Er werd onder meer een slagboom geplaatst. Voetgangers konden die wel langs zij passeren, volgens de hoteluitbater moest de slagboom "een bepaald soort volkje" weghouden.

Het stadsbestuur heeft aan de hoteldirectie laten weten dat de slagboom weg moest, sindsdien staat de slagboom open. Ook de bloembakken zijn intussen verwijderd.

Meest gelezen