Tussen de 300 en 400 mensen tekenen Antwerps rouwregister voor Queen Elizabeth II: "Verbazingwekkend hoeveel verschillende nationaliteiten" 

Minstens 350 mensen zakten de afgelopen week af naar het Steen in Antwerpen om het rouwregister voor de Queen te ondertekenen. Dat kwam er op vraag van de Britse gemeenschap in Antwerpen. "Er zijn twee volledige boeken volgeschreven. Die zullen nu ingepakt en verstuurd worden naar Buckingham Palace", vertelt Mary-Ann Marinus van de Britse gemeenschap in Antwerpen. 

Tot zondagnamiddag 15 uur konden mensen in Antwerpen een boodschap achterlaten voor de recent overleden koningin in het rouwregister. Uiteindelijk kwamen er minstens 350 sympathisanten langs op het Steen. "Ikzelf heb slechts de eerste twee dagen de tel bijgehouden. Toen zat ik al aan 160 mensen. Er zijn twee volledige rouwregisters volgeschreven. Die zullen we de komende weken aan Buckingham Palace bezorgen. Dat doen we zelf of via de ambassade", legt Mary-Ann Marinus van de Britse gemeenschap in Antwerpen uit. 

Het is natuurlijk een icoon. Ik denk dat het een einde van een tijdperk is. Iedereen is ermee opgegroeid en kent haar ook
Mary-Ann Marinus, Britse gemeenschap Antwerpen

Opvallend was vooral de grote verscheidenheid aan nationaliteiten volgens Marinus. "Natuurlijk komen er veel Britten langs. Een deel van hen woont hier, maar ook Britse toeristen komen speciaal naar het Steen om het register te tekenen. Daarnaast zijn ook enorm veel Belgen en Antwerpenaren langsgekomen. Maar ik heb ook Fransen, Duitsers en enkele Chinese mensen verwelkomd. Er was zelfs een Spaans koppel dat sinds een jaar in Gent woonde en speciaal naar hier gereden is." 

Meest gelezen