foto: Radio 2

Sint-Vincentius Limburg doet oproep om babyspulletjes, luiers, of speelgoed binnen te brengen

Sint-Vincentius Limburg is op zoek naar babyspulletjes, luiers en speelgoed voor mensen in nood en roept mensen op om die binnen te brengen. Door het stijgend aantal mensen dat om hulp komt vragen, is het aanbod flink geminderd. Ook via de bedrijfswereld komen er minder spullen binnen. 

Zondag werd de 25ste verjaardag van Sint-Vincentius gevierd. De organisatie telt 1.100 vijwilligers en helpt momenteel ruim 11.000 mensen. “Ik schat dat we dit jaar een stijging tussen de 10 en 20 procent kunnen noteren", vertelt voorzitter Stef Vandebroek. "Ik denk dat we vlot naar 12 à 13.000 mensen gaan. Maar we zien niet alleen dat er meer mensen om hulp vragen, maar ook dat we minder producten binnenkrijgen vanuit de bedrijfswereld. Dat betekent alleen maar dat we er de volgende jaren met een verhoogde inzet tegenaan zullen gaan.”

Heb je nog luiers, babyspulletjes of speelgoed liggen en je wil mensen in nood helpen? Dan kan je die binnenbrengen. Meer info vind je op de webpagina van Sint-Vincentius Limburg.

Ook de werking is door de jaren helemaal veranderd. Zo moeten pakketten niet meer afgehaald worden en wordt er gerichter gewerkt: “We werken vanuit nog meer respect voor de mensen, dat betekent dat we ze ook meestal laten kiezen wat ze graag willen. We zijn ook bezig met kleine winkeltjes op te zetten waar ze een aantal producten binnen een budget uit de rekken kunnen halen.”

Meest gelezen