Man van 23 aangehouden in onderzoek naar drievoudige moord in Kessel-Lo drie maanden geleden

In het onderzoek naar de drievoudige moord in Kessel-Lo van midden juni heeft de onderzoeksrechter een 23-jarige man aangehouden. "Uit het doorgedreven onderzoek van de federale gerechtelijke politie zijn een aantal elementen naar voren gekomen die wijzen op de betrokkenheid van de verdachte bij de drievoudige moord", laat het parket van Leuven weten. 

In de nacht van 10 op 11 juni werden in een huis in de Zavelstraat in Kessel-Lo drie lichamen aangetroffen: een vrouw van 54, haar zoon van 23 en een vriend van het gezin (47) die op bezoek was. Ze waren alle drie doodgestoken. 

Verdachte is vriend van vermoorde zoon

Drie maanden na de moord is er nu een doorbraak in het onderzoek. Vorige donderdag is een verdachte opgepakt en nadien aangehouden door de onderzoeksrechter. Het gaat om een man van 23 jaar uit Leuven. 

"De verdachte behoort tot de kennissenkring van de zoon, die samen met zijn moeder en een vriend des huizes op 11 juni werd doodgestoken", zegt Sarah Callewaert van het parket van Leuven. 

De federale gerechtelijke politie kwam de verdachte op het spoor na doorgedreven onderzoek. Daarbij kwamen elementen naar voor die wezen op zijn betrokkenheid. "Donderdag werd er een huiszoeking in zijn woning gehouden, nadat er eerder al een huiszoeking had plaatsgevonden", zegt Callewaert. "Daarbij werd ook de man van 23 opgepakt. Hij is intussen verhoord, maar hij ontkent iets met de feiten te maken te hebben."

De onderzoeksrechter heeft de verdachte aangehouden op verdenking van moord. Hij moest vandaag voor de raadkamer komen, maar op vraag van de verdachte is de zaak uitgesteld naar volgende week dinsdag. 

Meest gelezen