52 slachtoffers stellen zich burgerlijke partij na oplichting met pampers

In de correctionele rechtbank van Leuven hebben 52 mensen zich burgerlijke partij gesteld in het luierboxdossier. De beklaagde had in 2017, via websites, een verkoop van goedkope pampers opgestart, alleen kregen de meeste kopers geen luiers geleverd. In het dossier waren zo'n 2.000 pv's te vinden van mensen die door de man opgelicht zouden zijn.

Het overgrote deel van de slachtoffers zag af van hun verloren geld. De 52 slachtoffers die wel opdaagden in de rechtbank in Leuven, vroegen schadevergoedingen tussen de 100 en 400 euro. Zowel voor het geld dat ze betaald hadden aan de verdachte, als voor de moeite die ze hadden moeten doen om alles nadien rond te krijgen.

De verdachte is geen onbekende bij het Leuvense gerecht: hij werd al twee keer veroordeeld voor feiten van kinderporno. Eerder werd de toenmalige vriendin van de man ook verdacht van de feiten. De Leuvense raadkamer besliste echter om haar buiten vervolging te stellen.

Op dinsdag 31 januari 2023 wordt de zaak behandeld. Tot dan krijgen alle partijen kans om hun standpunten op papier te zetten.

  

Meest gelezen