BELGA/VAN ACCOM

"Babbelpad" in Kempen helpt nieuwe vriendschappen smeden

De Kempense gemeentes Mol, Balen, Dessel en Retie willen mensen die op zoek zijn naar nieuwe sociale contacten bij elkaar brengen. Dat doen ze met het “babbelpad". Dat is een wandeling op 9 oktober waar mensen met dezelfde interesses elkaar kunnen ontmoeten. “Het is niet voor iedereen evident om nieuwe vriendschappen te smeden en daar willen we bij helpen”, vertelt Birgit Massagé, die de wandeling mee organiseert. 

Op 9 oktober organiseert de eerstelijnszone Baldemore (Balen, Dessel, Mol en Retie) het “babbelpad". Het is de tweede keer dat de Kempense gemeenten een initiatief lanceren waarbij mensen nieuwe vriendschappen kunnen smeden. 

“Het is niet voor iedereen evident om nieuwe vrienden te maken en daar willen we bij helpen”, vertelt Birgit Massagé, die de wandeling mee organiseert. Mensen die interesse hebben, kunnen een vragenlijst invullen die online en op verschillende plekken in de gemeentes te vinden is. “Door de vragenlijst in te vullen, kunnen wij mensen met dezelfde interesses samenbrengen. We delen ze in in groepjes en tijdens de wandeling kunnen ze elkaar dan beter leren kennen.”

Vorig jaar lieten mensen weten dat ze een fijne dag hadden gehad. Enkele deelnemers besloten contact met elkaar te houden

Birgit Massagé, Eerstelijnszone Baldemore

Vorig jaar werd het "babbelpad" voor de eerste keer georganiseerd. “We zaten toen nog in de coronapandemie en wilden de eenzaamheid tegengaan. Mensen van verschillende leeftijden schreven zich in en achteraf lieten ze weten dat ze een fijne dag hadden gehad. Enkele deelnemers besloten zelf contact te houden met elkaar.”

Meest gelezen