Plopsa Group trekt bouwaanvraag voor derde waterpretpark in Mechelen in 

Plopsa Group heeft beslist om de bouwaanvraag voor het nieuwe waterpretpark Plopsaqua in Mechelen in te trekken. Het bedrijf wil de aanvraag aanpassen en rekening houden met de opmerkingen van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). "We geloven nog steeds in het project en hopen dat het zo snel mogelijk wordt gerealiseerd", zegt schepen voor Sport Abdrahman Labsir (Open Vld). 

Plopsa Group trekt de aanvraag voor de bouw van een derde Plopsaqua in. Het waterpretpark ter waarde van 50 miljoen euro zou gebouwd worden op de site Zennebeemdenbos achter Technopolis in Mechelen. "Er moesten nog punten en komma's worden opgekuist, rekening houdend met de opmerkingen van de Vlaamse Milieumaatschappij", verduidelijkt algemeen directeur van Plopsa, Steve Van den Kerkhof. 

"De beslissing is geen fijn nieuws", geeft schepen van Sport Abdrahman Labsir (Open Vld) toe. "Wij blijven ons echter maximaal inzetten om te verzekeren dat de Mechelaar veilig en kwaliteitsvol kan komen zwemmen. Op zich zitten we nog goed. Het huidige zwembad mag nog openblijven tot 2025. In de tussentijd hopen we alsnog dat er een nieuw zwembad in Mechelen komt. Vooral voor de Mechelaar die meer zwemcapaciteit wil. Als daar nog een attractief en recreatief luik aan vasthangt, is dat alleen maar een meerwaarde." 

Niets veranderd

Maar daar is niet iedereen het mee eens. Zo werden eerder al 140 bezwaarschriften tegen het project ingediend. Ook de Provinciale Omgevingsvergunningscommissie had eerder al twee keer een ongunstig advies gegeven in het dossier.   

Volgens milieubeweging Groene Buffer was er bijna niets veranderd aan het nieuwe dossier. "De belangrijkste reden voor de negatieve adviezen door de provincie is de bestemming van de grond. Een deel van het gebouw zou op grond komen die bedoeld is voor zogeheten gemeenschapsvoorzieningen. Daarnaast gaf ook het Agentschap Natuur en Bos een negatief advies."

Meest gelezen