Vermoedelijke drugsdealer slaat agent bewusteloos tijdens arrestatie in Antwerpen

Een vermoedelijke drugsdealer heeft een politieman bewusteloos geslagen en een andere verwond tijdens zijn arrestatie in Antwerpen. De verdachte probeerde eerst te ontkomen op een elektrische step terwijl de politie een huiszoeking uitvoerde in zijn woning. Daar werden onder andere 3,2 kilogram hasj en 11.300 euro aangetroffen. 

De huiszoeking kwam er nadat het drugsondersteuningsteam van de politie een kleinere straatdealer had betrapt ter hoogte van het speelpleintje in de Sint-Elisabethstraat. Verder onderzoek bracht zijn leverancier in beeld. 

Toen de huiszoeking bij de leverancier begon, probeerden twee mannen te vluchten door uit het raam van de eerste verdieping te springen en op een elektrische step te stappen. De camera-operatoren konden hen in beeld houden en uiteindelijk werden de twee gearresteerd door interventieploegen. Daarbij verzette één van de twee zich hevig. Hij sloeg een agent bewusteloos en verwondde een andere. 

Duizenden euros en 3,2 kilogram hasj

Bij de huiszoeking vond de politie 3,2 kilogram hasj, 30 gram cannabis, 677 gram cocaïne, 11.300 euro en meerdere gsm's en weegschalen. Ook werden een speed pedelec, 8 e-steps en 2 plooifietsen aangetroffen. De politie onderzoekt nog of die gestolen zijn.  

In totaal werden vier verdachten, van tussen de 17 en 35 jaar oud, gearresteerd en voorgeleid. Het gaat om de straatdealer, zijn bovendealer en twee andere personen. Ze bleken allemaal illegaal in ons land te verblijven en werden ook aangemeld bij de dienst vreemdelingenzaken. 

Meest gelezen