Gemeenten Haacht en Rotselaar voeren grenscorrectie uit: inzet is voetbalveld van voetbalclub VK Wakkerzeel

Het voetbalveld van voetbalclub VK Wakkerzeel ligt gedeelijktelijk op het grondgebied van de gemeente Rotselaar en gedeeltelijk op grondgebied Haacht. Om subsidies te kunnen aanvragen en nieuwe kleedkamers en kantine te kunnen bouwen, vraagt de gemeente Haacht nu een grenscorrectie, zodat het terrein helemaal op grondgebied van Haacht komt te liggen.

"Een grenscorrectie is in deze eigenlijk een ruil van 2,5 hectare", zegt Gunther Coppens, gedeputeerde van de provincie Vlaams-Brabant. "Zodra de Vlaamse overheid alles heeft goedgekeurd, behoort het voetbalveld van VK Wakkerzeel tot de gemeente Haacht en krijgt Rotselaar een ander stuk grond in ruil."

Doordat het terrein volledig op grondgebied van Haacht komt te liggen, kan de club ook rekenen op subsidies van de gemeente. Nu was dat niet mogelijk omdat de club op grondgebied van de twee gemeenten lag. "Op deze manier kunnen de subsidies gebruikt worden om nieuw kleedmakers en een kantine te bouwen", stelt de gedeputeerde. 

Meest gelezen